Първо малко впечатления, може би това беше най-добрата им публика, поне за последната година и нещо, в която ги следя редовно. Бяха супер инвестирани и в Ню Йорк по принцип се очаква, но реакциите бяха брутални. Почти нямаше някой, който да не извади реакция. Жените да ме извиняват, но на този етап нямат какво да предложат. Ширакава не е печелила мач от много време и я скипнах. Статландер, Шида и каквото и да правят там с Текла грам не ме интересува. В женската дивизия се усеща пълна липса на звезди и няма тенденция да изградят нови скоро, за съжаление.
uncleG Накрая търна на Кевин Найт беше тотално не на място.
Напълно несъгласен. Още на Динамита, като тръгна да надъхва Дарби и Бейли от нищото, си казах, че ще има търн. Прекалено много тръгна да им продава еднорози и дъги, дори за бейбифейс. Обаче нищо не се случи и си викам, че се филмирам... Оказа се, че не съм се филмирал. 😄 Много ме кефи като ми оставят кукичка и ме карат да си фантазирам до седмичното шоу каква може да е причината за цялото нещо. Кевин се подобрява на микрофона, в интерес на истината и един хийл рън няма да му дойде никак зле. Като фейс ми е яко постен.
uncleG Дарби е перфектен шампион, защо му спряха ръна - маниакът се пребива по два пъти на седмица.
Отговаряш си сам на въпроса, малко е нерентабилно да продължават, ще убият човека за няма нищо. За мене целият този рън въобще не трябваше да се случва, след огромната инерция, която беше набрал MJF. Явно са видели възможност да го направят и не е имало кога друг път, затова са дръпнали спусъка. 8 защити си е спийдрън на шампионстване отвсякъде, при това си бяха класни мачове без разни прецакани финиши.
uncleG MJF трябваше да лъсне кубето
Рано е още, но съм сигурен, че в някакъв момент ще го видим.
Adam Copeland & Christian Cage def. Cash Wheeler (c) & Dax Harwood (c) - като видях Бет и очаквах FTR да запазят с някакъв спот, в който я изтезават и Едж куитва. После можеше да враждуват с Крисчън, щеше да бъде топ. Но и така се връзва, малко да съживят отборната дивизия, че нещата са много зле там. Адски силен мач като за откриване, атмосферата беше на особено високо ниво. За чавак като мене, израснал по време на Атитюда си е пълен марк аут, че ги виждам като шампиони толкова години по-късно.
Konosuke Takeshita def. (pin) Kazuchika Okada (c) - мачът на вечерта, може и на годината, ще видим. През Декември се оплаквах, че си претупаха мача след всичкия хайп. Тук обаче доставиха брутално много. Цялото нещо, от началните промота, ентранси и до края на самия мач имаше страшно сериозна атмосфера и усещането за голям мач. Имаше няколко поредици, в които се разменяха финишъри, страшно много чейн реслинг и огромни реакции от публиката. По едно време имах чувството, че съм в Япония, всички като станаха културно да им ръкопляскат. Страшно готин мач, последван от завръщането на Флечър, който също не очаквах да търнне. Надявах се поне още известно време да чуваме за прословутия отбор ProtoSHITa 😄 Особено интересно е какво ще се случва от тук нататък, има страшно много варианти. Въобще, AEW ме кефят в последно време с това, че не ми губят времето с глупости. Отвориха ударно с два от най-интересните си мачове.
Jon Moxley (c) def. (sub) Kyle O'Reilly - по-добре от последните им няколко мача. Публиката им ръкопляскаше от учтивост. Освен финалния спот, където Мокс отказа да се предаде, не ми направиха много работи впечатление. Просто са скучни заедно, не знам как го постигат. Джим Рос горкия не знае къде се намира, трябва да спрат да го тормозят, че вече е на години и с влошено здравословно състояние. Забравяше имена, говореше общи приказки, накрая тръгна да вика нещо "нов шампион", въпреки че Моксли запази пояса. Странно ми е, че през 2026-та Шавони и Джей Ар са активни, но само Шавони е още със всичкия си и може да бачка. Не бих заложил на такова развитие преди 10-тина години.
Will Ospreay def. (pin) Samoa Joe - изкефи ме, започна супер изненадващо. Ако го беше скуашнал, въобще нямаше да се разсърдя. Джо си направи редовните магарии, обаче ги бяха наредили така, че да не ги очакваш много-много. Тоя спот където просто стъпва в страни и другия се размазва никога няма да ми писне. Добре впетоха историята в мача, Райдърите останаха да гледат, Оспрей беше различен от това, което виждахме до сега. Почти съм сигурен, че ще спечели турнира. Надявам се на история с Клаудио, би било брутално.
Swerve Strickland def. (pin) Bandido - силен мач, но не ми пукаше за него. Нямаше много интрига. Суърв ще продължава да мачка. Бандидо само го циклят да джоби на звездите, а пичът си има качествата да е по-нагоре в карда.
Stadium Stampede Match - малко ми беше по-слабичък от предишни подобни мачове. Някакси хората дойдоха в повече, но поне направиха доста магарии. Забавно беше за преди мейн евента, който си беше сериозен. Очакван победител, няма какво друго да кажа. Дано да видим Лио Ръш в Синдиката, би било епично.
MJF def. (pin) Darby Allin (c) - Дарби е нечовек да си разбие главата така... Силен мач, двамата се познават много добре, имаше няколко спота, на които изтръпнах. Още отначало Дарби се пречука като мина през въжетата. После тая простотия, където MJF се дръпна в последния момент от ръба на ринга не знам как я бяха синхронизирали, но можеше да завърши много зле. Скокът от сцената е ясен, пълна нереалщина. Добър завършек на едномесечното царуване, поне беше в стил Дарби, натисна газта до червено. Сега или ще фюди с Кевин Найт, или ще си даде почивка, според мене.