Не ми е любимата част от поредицата. Пародира "Екзористът", "Свърталище на духове", може би "Шесто чувство"? Има тонове глупости, но по-скоро избиват прекалено много на анимационен филм. Първата част е в пъти по-добра. Все пак е забавно да гледам Ана Фарис как върши простотии, заедно с братята Уейанс и Кристофер Кенеди Мастерсън.
Не си спомням нищо от филма, гледал съм го на касета над 10 пъти. Който е решил навремето да сложи Крис Тъкър и Джеки Чан заедно на екран, вероятно се е пенсионирал на някоя яхта само заради идеята, оставете всичките пари настрана. Двамата са пълна противоположност и всеки носи интересни елементи със себе си. Тъкър е по-скоро стендъп компик, който ръси простотии на килограм, Джеки Чан също е майстор на комедията, в която използва тялото си. Всяка бойна сцена с него е удоволствие за гледане. Поредицата е от три част и е може би последното голямо нещо в buddy cop жанра, който така и не се съвзе след това.
Бестака отново ме застрелва с филм, който не съм подозирал че съществува. Изглежда като някаква пародия на Гойко Митич и подобни. Бих му хвърлил едно око като имам време.
СПОЙЛЕРИ ЗА 25-ГОДИШЕН ФИЛМ. 😄 Много се чудех какво да сложа тук, тъй като годината е особено силна откъм комедии. Филмът бих го описал като "Досиетата Хикс среща Американски пай" и даже ще съм прав дори само на база актьорски състав. Сценарият е брутално добър. Общо взето на земята пада метеорит, който съдържа извънземни клетки. Клетките започват да се развиват светкавично и да еволюират. Ако на първия ден имаме само едноклетъчни, на втория-третия вече има гъби, няколко дни по-късно стават на гръбначни животни и т.н. Първите, които откриват метеорита са двама учени от местния университет и един пожарникар, върху чиято кола пада метеоритът. Проблемът е, че и тримата са шибани идиоти и оставят извънземните да се разпространят, намесват се военните и историята става от забъркана по-забъркана. Буквално във всяка сцена се случва нещо интересно или смешно, филмът просто не те оставя да си поемеш дъх. Най-големите глупости са сцените, където вадят буболечката от задника на Орландо Джоунс, престрелката с птеродактила в мола, финалната сцена с червея. Филмът прави и най-скандалното продуктово позициониране, което съм виждал някога... оказва се, че извънземните могат да бъдат убити със шампоана Head & Shoulders, което е сериозен момент от сюжета. В заключение, освен че е особено интересна комедия, филмът някакси улавя духът на времето с този тип комедия и обсесията на тема инзвънземни, така че винаги ще остане в съзнанието ми като нещо специално.
Нямам никаква представа какъв е този филм. Надявам се @uncleG да преподава когато може.
Tanev A.I. Artificial Intelligence
По спомен, този филм е трябвало да бъде режисиран от Станли Кюбрик, но той умира през 99-та. Винаги като се сетя и се чудя какво можеше да бъде. Сюжетът е доста церебрален, но може би Спилбърг не му отдава нужното внимание и филмът по-скоро се превръща в някакъв странен tear jerker. Емпатизираме с машината, която уж не трябва да може да изпитва чувства. Не ми е от любимите филми, но разбирам защо някой би го сложил в класацията си.