Paul Heyman коментира влиянието на AEW върху кеч индустрията и обясни как определени аспекти от компанията черпят вдъхновение от ECW.
По време на гостуването си в подкаста Insight с Chris Van Vliet, Heyman говори за ролята на AEW в съвременния кеч. На въпрос дали кечът е на по-добро място благодарение на съществуването на AEW, той обсъди влиянието на Tony Khan върху възнагражденията на кечистите и приликите между AEW и ECW.
„Определено се надявам да е така. Има един вълк от другата страна на реката на име Tony Khan, който разполага с чекова книжка за милиарди долари и може да плаща много повече пари на таланти, отколкото те получаваха през 2017, 2018 и 2019 година. Това със сигурност промени възнагражденията в индустрията.“
„Освен това те се излъчват по голяма телевизионна мрежа. Имат стил, който е различен от този на WWE. Предлагат алтернатива, ако не и директна конкуренция. Когато гледам AEW, виждам влиянието, което ECW е оказала върху този продукт.“
Heyman посочи, че образът на Jon Moxley му напомня на Sandman от ECW, а стилът на AEW го кара да мисли за съперничеството между Rob Van Dam и Jerry Lynn в края на 90-те години.
„Не само че Moxley е като една модерна версия на Sandman от ECW, но ако погледнете стила на AEW, той много напомня на Rob Van Dam срещу Jerry Lynn от 1999 година. Ако сте били фен на това, което правеха RVD и Jerry Lynn тогава, голяма част от това, което AEW представя днес, е вдъхновено именно от тях.“
Той добави, че този стил по-късно е преминал към PWG, което според него е помогнало за оформянето на това, което AEW представлява днес.
„Радвам ли се, че ги има? Абсолютно. Харесва ми, че има алтернатива за публиката. Харесва ми, че има нещо различно. Харесва ми, че има продукт, който успява да завладее въображението на кеч и спортно-развлекателната аудитория.“
„Радвам се за това. Иска ми се да има още повече компании. В крайна сметка това просто ни кара да работим още по-усилено, за да бъдем по-добри от всички останали. А ние със сигурност имаме предимството по отношение на разпространението и историята на тази индустрия.“
Цялото интервю тук: