Brian Cage разкри защо е избрал да остане в AEW въпреки сериозния интерес от страна на WWE, когато договорът му с компанията изтичал. Той посочи стабилността, творческата свобода и дългосрочната сигурност, които получава под ръководството на Tony Khan, като основните причини за решението си.
В последния епизод на подкаста Insight с Chris Van Vliet Cage говори за избора си да остане в AEW вместо да премине в WWE.
Той разкри, че WWE е проявявала сериозен интерес към него, когато договорът му с AEW е изтичал през 2023 г., но предимствата и възможността за по-дълга кариера в AEW са го убедили да остане.
„Имаше голям интерес и, честно казано, исках да отида там. Но никога не знаеш какво ще получиш, независимо къде отидеш. Могат да ти кажат, че ще те използват по един или друг начин, но няма никакви гаранции. След като прецених всички плюсове и минуси, AEW ми се стори по-сигурното място. А в този бизнес е много трудно да имаш каквато и да е сигурност.“
„Тук съм от доста време. Tony не освобождава хора безразборно. Освен това има много предимства. Той покрива всички разходи за пътуванията – самолетни билети, хотел и транспорт на място. В WWE плащат само самолетните билети.“
„Ние сме истински независими изпълнители, така че мога да работя и извън AEW, което е още един голям плюс. Освен това не живея със страха, че ще бъда освободен. Колкото по-дълго оставам тук, толкова повече вярвам, че мога да продължа да изграждам дълга кариера.“
Cage говори и за бъдещите си цели в AEW
Той призна, че иска да се съсредоточи върху кариерата си като индивидуален кечист, вместо постоянно да бъде част от чужди сюжетни линии.
„Винаги съм искал да правя повече индивидуални неща, защото така мога най-добре да покажа какво мога. Смятам, че така изпъквам повече. Има толкова много неща, които все още не съм направил в AEW, особено в сравнение с времето ми в Lucha Underground, IMPACT и другите компании.“
„Има толкова много мачове, които още не съм имал. Повечето ми двубои тук са били отборни – тройни, четворни, шестима участници и т.н.“
„Бих искал да получа повече възможности за индивидуални мачове. Малкото, които имах срещу Ospreay, Swerve и Hangman, бяха страхотни.“
През април миналата година Cage скъса квадрицепса си по време на събитие извън AEW и беше принуден да отсъства от ринга.
Той се завърна в епизода на Dynamite от 13 май, когато отговори на откритото предизвикателство на Kevin Knight за TNT Championship.