Tony Khan наскоро коментира своите „резерви“ относно условието, което лиши Cody Rhodes от бъдещи мачове за световната титла в AEW.
Тази сряда в AEW Dynamite Kenny Omega ще се изправи срещу MJF в мач за AEW World Championship. Според условието, ако Omega загуби, никога повече няма да има право да се бори за световната титла.
Подобно на Omega, по-рано тази година и „Hangman“ Adam Page прие същото условие в мач срещу MJF, но също загуби. Преди тях и бившият изпълнителен вицепрезидент на AEW Cody Rhodes се оказа в подобна ситуация, след като загуби от Chris Jericho през 2019 г.
В интервю за Case Lowe от Q101 Khan разкри, че именно Rhodes е предложил тази клауза и че той самият не е бил напълно убеден в идеята.
„В случая с Cody това беше негова идея. Аз имах известни резерви още тогава. Но той бе много убеден, че това трябва да се случи, и така се стигна до това условие“, каза Khan.
„Съгласих се, защото разбирах защо искаше подобно нещо. Това определено направи мача по-непредвидим и добави интрига. Шоуто беше страхотно, както и самият мач. Но последствията след това създадоха известни трудности.“
„Не след дълго дойде пандемията, а аз измислих идеята за TNT Championship. Смятам, че Cody беше страхотен първи TNT шампион и свърши отлична работа, защитавайки титлата по телевизията. Все пак имах резерви относно това, че вече не можеше да се бори за световната титла, но това беше нещо, за което той настояваше, затова се съгласих.“
Tony Khan за увеличения брой мачове за световната титла по телевизията
В същото интервю Khan обясни и защо AEW все по-често предлага мачове за световната титла в безплатните си телевизионни предавания.
„Мисля, че в момента предлагаме най-високо качество и е страхотно да имаме толкова много шампионски мачове“, каза Khan.
„Когато AEW е в най-добрата си форма, зрителите трябва да очакват най-големите звезди да се изправят една срещу друга в големи мачове и сериозни вражди.“
„Смятам, че с всички тези страхотни шампионски мачове в Dynamite, Collision и специалните телевизионни предавания, както и с най-добрите PPV събития, нашите фенове получават най-доброто и от двата свята.“
Въпреки увеличения брой шампионски мачове по телевизията, Khan подчерта, че най-големите събития на All Elite Wrestling продължават да бъдат запазени за PPV шоута.