Jinder Mahal си спомни за инцидент от 2017 година, когато Vince McMahon едва не го уволнил заради грешка по време на мач.
В интервю за TMZ's Inside the Ring Mahal се върна към двубоя си с Finn Balor в епизод на Raw от 2017 г., по време на който Balor получава сътресение след неправилно изпълнен ход.
Ситуацията се изострила, когато Vince McMahon заплашил да уволни Mahal. Само седмица по-късно обаче той бил преместен в SmackDown, а малко след това спечелил WWE Championship.
„Всъщност това бе седмица преди да бъда преместен в SmackDown и преди да стана WWE шампион. Аз и Finn Balor имахме мач на Raw. По невнимание му причиних сътресение. Той тичаше към мен след оттласкване от въжетата, а аз трябваше да го ударя с предмишница.“
„Правехме това движение всяка вечер на хаус шоута. Просто този път разминаването във времето беше минимално, а кечът е игра на милиметри. Ако сбъркаш с милиметър, можеш да приключиш нечия кариера. Може да счупиш нечий врат или да причиниш сериозна контузия. Така Finn Balor получи сътресение.“
„Чувствах се ужасно. Когато се върнах зад кулисите Vince ми каза: „Трябва да те уволня.“ Това можеше напълно да промени живота ми, защото седмица по-късно отидох в SmackDown, още седмица след това станах претендент №1, а месец по-късно вече бях WWE шампион. Всичко можеше да приключи, ако Vince наистина ме бе уволнил. Това беше напълно възможно.“
Последната поява на Jinder Mahal в WWE беше през първата половина на 2024 година.
Оттогава той е активен в социалните мрежи, където често споделя съвети към кечистите за финансова сигурност и по-добър начин на живот.