Jericho отсъстваше от телевизионните шоута на AEW почти година, започвайки от април 2025 г. В края на същата година договорът му с компанията изтече, което породи слухове, че може да премине в WWE. Спекулациите обаче приключиха, когато той се завърна в AEW през април 2026 г.
В интервю за Beef Vegan бившият световен шампион говори за изтичането на договора си и слуховете за евентуално преминаване в WWE. Според него той никога не е напускал AEW.
„Винаги обмисляш всички възможности, но аз имам лична връзка с AEW. Помогнах за създаването на тази компания и никога не съм си тръгвал. Просто известно време не бях по телевизията, докато уточнявахме някои неща. На практика единият ми договор приключи и веднага подписах нов.
Харесвам Tony Khan като шеф. Харесвам AEW като компания и развитието, което постигнахме.
Помогнах за създаването на тази компания. WWE съществуваше преди мен и ще съществува след мен. AEW също ще съществува след мен, но преди мен изобщо не съществуваше. Именно затова е по-вълнуващо да бъда част от компания, която помогнах да бъде създадена.“
Jericho бе едно от първите попълнения на AEW, а президентът на компанията Tony Khan неведнъж е заявявал, че именно той е изиграл ключова роля за успешния старт през 2019 г.
В същото интервю Jericho говори и за мача си срещу Tommaso Ciampa на AEW Redemption. На PPV-то в Монреал той върна образа си Painmaker и победи Ciampa в No Holds Barred мач.
„Не си поставям краен срок. Мислех ли, че ще се състезавам на 55 години? Не. Но не мисля и кога трябва да спра. Независимо дали съм на 25, 35 или 55 години. Ако погледнете мача от неделя, колкото и луд да беше, той беше страхотен и вероятно един от най-добрите на шоуто по реакцията на феновете. Защо бих се отказал от това?
Все още ми доставя удоволствие и все още мога да се представям на ниво, което краде шоуто. Може да се откажа след седмица, а може и след две или три години. Не искам да го правя завинаги, но докато съм доволен от работата си и не започна да се съмнявам в себе си, ще продължа.“
Цялото интервю тук: