Jim Ross ще се подложи на мозъчна операция през следващите дни.
В последния епизод на подкаста си Grilling JR легендарният коментатор разкри, че операцията му е насрочена за тази сряда (12 август). Процедурата представлява поставяне на шънт – устройство, което отвежда излишната течност от мозъка. Ross получи тази дата за операция, след като прекара повече от месец в болница през май и юни.
„Добре съм. Предстои ми важна седмица. Операцията ми е тази сряда в Норман, Оклахома. Не мога да кажа, че я очаквам с нетърпение, но всъщност искам просто да мине. Никога не съм претърпявал мозъчна операция. Ще ми поставят шънт в мозъка. Казаха ми, че ще остана в болницата само един ден. Това ме изненада и зарадва, защото очаквах да бъде повече.“
Водещият на Grilling JR Конрад Томпсън изрази надежда, че след операцията Ross ще преодолее проблемите с паметта и равновесието.
„Надявам се. Ще видим. Искрено се надявам“, отговори Ross.
Пътуването на Jim Ross до WrestleCon
Преди операцията 74-годишният Ross посети WrestleCon в Минеаполис по време на седмицата на SummerSlam. Той призна, че макар да си е прекарал чудесно, вече е осъзнал, че четиричасовите срещи с фенове са прекалено натоварващи за него.
„Не искам да звуча мекушаво, но трябва да бъдеш любезен с хората. Това е единственият начин. Носи известно напрежение, но си изкарах страхотно. Въпреки това стигнах до извода, че четиричасовите смени са малко повече, отколкото искам да поемам.“
Статутът на договора му с AEW
Ross заяви, че се надява да се възстанови достатъчно бързо, за да присъства на AEW All In на 30 август във Великобритания. Договорът му с AEW обаче изтича този месец, а той разкри, че все още не е подписал нов.
Ross призна, че вече е изпълнил почти всичко, за което е мечтал. Единственото му желание е краят на кариерата му като коментатор да бъде планиран, а не внезапен.
„Надявам се краят на кариерата ми да бъде планиран. Не искам просто една вечер на Dynamite да кажа: „Имам новина за вас – приключвам.“ Може да звучи ефектно, но бих искал да знам, че си тръгвам. Това е важно за психиката ми. Ако успея да постигна такъв край, ще бъда доволен. Направил съм всичко останало. Работил съм на всички големи събития за всички големи промоции през последните 40 години.
Имах благословена кариера. Боря се с някои здравословни проблеми. В сряда ще ми поставят шънт в мозъка, така че ще видим как ще се развият нещата.
Имах уникален живот в кеча и осъзнавам, че той постепенно върви към своя край. Ако ме попитате колко още смятам да коментирам, договорът ми изтича този месец. Така че, общо взето, това може да е краят. Не искам да приключвам, но ако Tony Khan ми каже: „JR, благодаря ти за всичко“, няма да имам никакъв проблем с това. Как бих могъл да бъда толкова алчен и да искам още, след всичко, което вече съм получил? Кариерата ми като кеч коментатор беше просто невероятна.“
Jim Ross се присъедини към AEW още при създаването на компанията през 2019 г. Първоначално той беше постоянен коментатор, а в последните години изпълнява ролята на коментатор на непълен работен ден, като основно участва в PPV събитията.