Да бъдеш добър кечист е само част от качествата, които WWE търси, когато набира нови таланти.
Във видео, заснето по време на пробите на компанията в седмицата на SummerSlam, скаутът на WWE Gabe Sapolsky обясни какво търси, когато наблюдава кечисти от независимата сцена. Sapolsky иска да вижда добри основни умения и действия на ринга, които изглеждат достатъчно убедително, за да накарат зрителя да повярва в случващото се. Но освен това той търси хора, които добавят характер и индивидуалност към представянето си. В крайна сметка WWE не търси просто „добри кечисти“, а суперзвезди.
Sapolsky заяви:
„Това, което ми прави впечатление, са уникалните качества. Търся онзи „X фактор“, но в същото време търся и стабилни основни умения. Търся удари, в които все още мога да повярвам. В края на краищата аз все още съм фен, така че когато видя добър удар, все още реагирам с: „О!“ Когато видя хватка, която изглежда болезнена, все още потръпвам като фен, точно както когато бях на 15 години.
И когато аз повярвам в това по този начин, знам, че и моите началници ще повярват, както и феновете – WWE Universe. Така че търся тези стабилни основни качества.
След това търся хора, които добавят характер, уникалност и индивидуалност към всичко това. Винаги казвам: „Тук не сме в бизнеса с добри кечисти.“ Да бъдеш страхотен кечист е част от това, което ти отваря вратата, но ние сме в бизнеса със суперзвезди. Така че да усвоиш кеча, да бъдеш готин и да бъдеш различен – всичко това е част от нещата.
В крайна сметка това, което наистина има значение, е какво те прави единствен по рода си, след като си постигнал всичко останало. Искам да представя пред треньорите в Performance Center два типа хора – такива, които работят по-усърдно от всички останали, и такива, които приемат наставления, слушат и се учат.“
Sapolsky започва кариерата си зад кулисите на ECW през 90-те години, след което през първото десетилетие на новия век отговаря за букинга на Ring of Honor и основава оригиналната версия на EVOLVE. В момента той се фокусира върху Северна Америка като скаут на WWE, като същевременно изпълнява роли в WWE Evolve и програмата WWE ID.
Съвети за промотата от главния сценарист на WWE NXT
WWE публикува и видео от пробите по време на седмицата на SummerSlam, в което главният сценарист на NXT Johnny Russo дава съвети на участниците относно промотата. Той ги посъветва да говорят естествено, а не със заучени фрази.
Russo също така заяви, че трябва да избягват общите и шаблонни изказвания и да се уверят, че движенията на тялото, които използват по време на промотата си, изглеждат естествено, вместо да отвличат вниманието от това, което казват.