Lola Vice обяви раздялата си с Lucha Libre AAA след края на Verano de Escándalo. Там тя и Mr. Iguana загубиха AAA World Mixed Tag Team Championship.
Това се случи след още едно привидно сбогуване – този път с NXT, където Vice бе показана да си тръгва заедно с Damian Priest след загубата си от Kendal Grey в NXT Underground мач.
След загубата на титлите в AAA Vice разказа какво е означавал престоят ѝ в Мексико за нейната кариера. Тя заяви, че работата там ѝ е помогнала да възвърне увереността си и да се развие отвъд опита, който е натрупала в NXT и WWE.
„Спомням си, когато ми казаха, че ще дойда в AAA. Първоначално идеята бе: „Ще бъде само за три седмици, може би само за един мач.“ Дойдох тук и се влюбих в Мексико, влюбих се в AAA, но и в много повече неща. Никога преди не се бях състезавала извън NXT или WWE.
Тук се научих да оценявам мястото, на което се намирам, да ценя кечистите в Мексико и това колко усилено работят. Това ми даде смелостта и мотивацията да развивам кариерата си, защото истината е, че искам да бъда най-добрата в света. Знаех, че идването ми в Мексико е единственият начин да си върна увереността и да се развия като кечист.
Тук, в Мексико, срещнах Mr. Iguana и много хора, които ми помогнаха и ме научиха на много неща, а аз успях да пренеса всичко това в NXT. Спечелих титлата на NXT, работех едновременно тук и на пълен работен график в NXT в продължение на една година и наистина оценявам начина, по който хората ме подкрепяха, защото имаше момент, в който не вярвах в себе си, а те ми дадоха куража да продължа напред.
Вярвам, че съм родена за това и искам да представям своята култура, семейството си, латиноамериканците и чичо си, който пристигна в тази страна без нищо.“
Vice също благодари на Mr. Iguana и заяви, че планира да се завърне в бъдеще.
„Най-хубавото, което ще отнеса със себе си, са спомените – това да бъда на ринга с Mr. Iguana и да го гледам как се наслаждава на момента. Той ме научи да се наслаждавам на това, което правя, да не се притеснявам толкова и просто да се забавлявам.
Всичко това ми помогна да се превърна в кечиста, който съм днес. Един ден ще се върна като още по-голяма звезда, но никога няма да забравя AAA и мексиканците. Благодаря ви, че ми се доверихте. Аз и Mr. Iguana винаги ще бъдем заедно. И не се закачайте с (La) Hiedra, докато ме няма.“
Според слуховете Lola Vice скоро ще направи своя дебют в основния ростър на WWE.