Trish Stratus вярва, че евентуалното ѝ завръщане в WWE трябва да има смисъл от гледна точка на сюжетната линия и да носи полза за останалите участници в нея.
В разговор с John Pollock от POST Wrestling, Stratus си припомни работата със Zoey Stark през 2023 г., когато бе във вражда с Becky Lynch. Тя обясни, че има редица условия, които трябва да бъдат изпълнени, за да се завърне, като за нея е важно участието ѝ да помага на другите кечисти и да допринася за дългосрочното развитие на историите.
„Има много условия, които трябва да бъдат изпълнени, за да го направя. Не искам всичко да бъде само заради мен. Какъв е смисълът от това? Трябва да давам нещо в замяна“, заяви Stratus.
„Когато се върнах и работих със Zoey, не бих казала, че можех да помогна кой знае колко на Becky, освен да предложим интересна история или нещо, което феновете не са виждали досега – мечтан мач или нещо подобно. Така че дадохме това на феновете, но аз няма как да помогна на Becky да стане по-голяма звезда. Все пак това е Becky Lynch.“
„Когато успяхме да включим Zoey, това бе страхотно. Казах си: „Добре.“ След това ѝ помагах с промотата. Когато си тръгнах, тя ми каза: „Добре, това е моят проблем.“ А аз отвърнах: „Добре, нека поработим върху него.“ Продължихме да работим върху промотата и подобни неща. Обичам да имам възможността да правя това. Обичам възможността да работя с такива хора.“
Stratus подчерта, че за нея е важно появите ѝ да имат значение и даде за пример историята си с Tiffany Stratton.
„Искам да означава нещо. Миналата година бе 25-ата ми годишнина. Всичко бе много стратегически планирано. Историята между Tiffy и Trish започна още на Money in the Bank в Торонто. Това, че тогава посяхме семената, не бе случайност. Идеята бе: „Нека просто посеем семената, за да ги имаме за по-късно.“ Именно това харесвам – дългосрочното планиране на историите.“
По-рано миналата година Stratus и Tiffany Stratton бяха отбор на Elimination Chamber. С развитието на историята обаче пътищата им се разделиха и в крайна сметка двете се изправиха една срещу друга на Evolution, където Stratus предизвика Stratton за WWE Women’s Championship.