Adam Copeland вече щеше да се е оттеглил от кеча, ако AEW не съществуваше.
Това заяви той в интервю с Ariel Helwani, като обясни, че последният му период в WWE вероятно щеше да приключи сравнително бързо, след което щеше окончателно да сложи край на кариерата си. Съществуването на AEW и ростърът на компанията обаче са вдъхнали нов живот в кариерата на вече 52-годишния ветеран.
Когато настъпи моментът да се оттегли – което според него няма да стане, докато кечът продължава да му носи удоволствие – Copeland иска да го направи като част от ростъра на AEW.
„Там искам да го направя. Знам, че това може да разочарова много хора, но обичам да бъда там.“
Изминаха вече три години, откакто Edge се превърна в Cope и реши, че се забавлява много повече в среда, която не е толкова „свръхпродуцирана“ – именно така той описа последния си период в WWE. За него работата в AEW просто е забавна.
„Обичам компанията. Обичам отношението, ентусиазма. Обичам мотивацията. Обичам вълнението, което виждам в съблекалнята. Да, не искам да ходя никъде другаде. Добре ми е тук. Направих всичко, което можех да направя там [в WWE], и дори повече. И отново – те получиха от мен всичко, което можех да им дам. Така че раздялата бе за добро, а това е всичко, което можеш да искаш от едно партньорство.“