През 2006 г. Luke Gallows направи дебюта си в WWE в ролята на фалшивия Kane.
Преди почти 20 години, през май 2006 г., Gallows се появи в WWE RAW като самозванец, представящ се за Kane, и нападна оригиналния Kane. Облечен с характерния червен екип и маска на Kane от Attitude Era, Gallows започна вражда с ветерана.
При скорошно участие в The Wrestling Classic, Gallows си припомни случилото се и разказа как е бил изваден от развиващата система на таланти на WWE, за да участва в историята.
„Това също е много странна история, защото хората я помнят, а повечето не я харесваха. Очевидно и аз не бях особено очарован, но бях само на 22 години. Бях в развиващата система и един ден просто бях на тренировка. Изведоха ме от заниманието, повикаха ме и ми казаха: „Ще отидеш в Monday Night Raw и ще бъдеш фалшивият Kane.“ Аз им казах: „Не мога да го направя.“ А те отвърнаха: „Е, трябва.“ Казах: „Какво? Не, не съм готов за това.“
„И така, на 22 години се бих с Kane и го победих на pay-per-view. А имах чувството, че съм най-неопитният човек в развиващата система. Изпратиха го при нас и тренирах движенията му и други подобни неща. Всичко бе като някакъв странен вихър, продължил около пет седмици, а хората все още говорят за него“, сподели Gallows.
„Особено за ужасната перука при дебюта ми. Бяха ми дали коса като на Gene Simmons, вместо като тази на [Glenn] Jacobs. Бе много странно. Но хората наистина ме питат за това. Все още ме питат.“
След началото на враждата между Gallows и Kane, двамата се изправиха един срещу друг на Vengeance, където Gallows спечели. Само една вечер по-късно обаче сюжетната линия приключи внезапно.