Will Ospreay разкри, че преди почти десетилетие е бил близо до присъединяване към WWE.
Много преди да стане част от AEW и едно от водещите имена в NJPW, Ospreay е получил предложение от WWE да участва в Cruiserweight Classic.
В интервю с Ariel Helwani Ospreay разказа повече за случилото се и заяви, че предложените му пари са били „ужасни“.
„Получих предложение през 2016 г. да участвам в Cruiserweight Classic. Мисля, че бяха видели видео от дебюта ми за New Japan в Korakuen Hall и след това ми предложиха договор. Но парите бяха ужасни. Бяха лоши. Печелех повече в New Japan.
Това бе нещото, което наистина ме изненада. Не знаех, че ще получа предложение от New Japan. Просто исках да отида там, защото Super Juniors и IWGP Junior титлата бяха едни от най-интересните неща за мен“, заяви Ospreay.
„След като подписах договора си, бе забавно да сравня двете предложения и да си казвам: ‘Как така печеля повече пари тук?’ Сигурен съм, че можех да започна да печеля повече в WWE, ако бях подписал с тях и се бях представил добре. Но просто не бе за мен. Никога не е било нещо, което да ме е привличало особено.“
В крайна сметка Ospreay реши да остане в Япония и да продължи с NJPW, където получаваше повече пари от предложеното му от WWE.
Години по-късно Ospreay все още не се е състезавал на ринга на WWE. В момента той се подготвя да се изправи срещу Kenny Omega за AEW World Championship на AEW All In 2026.