Кечистът на AEW MVP коментира ползите от здравната програма на бившата си компания WWE.
В епизод №69 на Marking Out with MVP & Dwayne Swayze MVP разказа как здравната програма на WWE е спасила човешки животи и на практика е премахнала „културата на наркотиците“ от съблекалнята на компанията.
„Виждал съм как мои приятели злоупотребяват с лекарства, а някои от тях вече не са сред нас. Когато започнах, цялата тази култура с наркотиците беше нещо голямо. Това беше начин да се впишеш, да бъдеш приет и да станеш един от момчетата.
Аз самият не се забърках в тази култура в началото, но виждах други млади момчета, които се опитваха да бъдат приети и да изглеждат готини. Идваха и казваха: „Хей, момчета, вижте какво имам“, добави той.
В исторически план съблекалнята на WWE е имала сериозни проблеми с употребата на наркотици и стероиди, които са довели до множество трагедии. Според MVP обаче след въвеждането на здравната програма са били спасени много човешки животи.
„Те просто искаха да бъдат приети. Искаха да бъдат готини. А тази култура с наркотиците... След това се появи здравната програма и промяната дойде. Вече не се чуваха разтърсвани шишенца с хапчета в съблекалнята. Културата на споделяне на хапчета бе практически унищожена благодарение на здравната програма“, заяви MVP.
„Но погледнато в по-голям мащаб, тя спаси човешки животи. Наистина го направи.“
Здравната програма на WWE е спасила и живота на MVP
Преди няколко години MVP бе диагностициран със синдром на Wolff-Parkinson-White по време на стандартен медицински преглед. Именно здравната програма на WWE е помогнала състоянието му да бъде открито навреме.
„Здравната програма на WWE потенциално спаси живота на MVP“, заяви кардиологът д-р Fred Feuerbach. „Допълнителният проводен път представлява допълнителен електрически път в сърцето, нещо като късо съединение. Той може да се активира и да предизвика нарушен и много ускорен сърдечен ритъм.
Това може да доведе до пулс от над 200 удара в минута, а наличието на този допълнителен път увеличава риска от внезапен сърдечен арест, който може да доведе до смърт.“
Въпреки че състоянието не се оказало фатално, то е можело да ограничи кариерата на MVP.