44-годишният Ibushi получи фрактура на бедрената кост през октомври 2025 г. по време на мач срещу Josh Alexander в AEW Collision. Почти година след контузията той разкри, че му предстои нова операция, при която поставените в крака му пластини ще бъдат премахнати и заменени с по-здрави.
Лекарите са установили, че настоящите пластини не са достатъчно здрави за неговото тяло и крак. Въпреки изтощителния процес на възстановяване Ibushi категорично заяви, че няма намерение да се отказва:
„От днес постъпвам в болница. Утре ще претърпя втора операция на бедрената кост. Ще премахнат всички настоящи пластини и ще ги заменят с най-здравия наличен вариант, тъй като лекарите казаха, че сегашните просто са прекалено слаби за тялото и крака ми.
Защо чак сега? За мен това няма никакъв смисъл. Толкова съм изтощен от това да преминавам през операция след операция. Но няма да се откажа. Отказвам да позволя на нещо подобно да сложи край на кеч кариерата ми. Ще направя всичко възможно тази операция да бъде успешна и със сигурност ще се завърна в AEW.“
Операцията е планирана от поне няколко седмици, като още на 29 август Ibushi съобщи, че ще трябва да се подложи на нея. След първоначалната операция през 2025 г. той претърпя и допълнителна процедура в началото на тази година заради разхлабил се винт.
Kota Ibushi в AEW
Ibushi, известен както с нестандартния си характер, така и с представянето си на ринга, бе една от големите звезди на NJPW и DDT, преди да дебютира за AEW през 2023 г.
Той все още има договор с AEW, но последните няколко години от кариерата му бяха сериозно засегнати от контузии.