Не е тайна, че онлайн измамите са широко разпространени в днешно време, особено тези, при които измамници се представят за други хора. През годините подобни случаи са засегнали и редица кеч фенове в социалните мрежи.
Последният подобен случай идва от Китънинг, Пенсилвания – град с население от 3921 души, където през март 2026 г. 64-годишен местен жител е бил измамен с 42 700 долара от един или повече души, представящи се за WWE звездата Rhea Ripley.
Според информацията на WPXI самоличността на пострадалия не е разкрита, а той е „отказал да сътрудничи“ на разследването на щатската полиция на Пенсилвания. Самоличността на извършителите и повече подробности около случая също остават неизвестни.
Ripley, която в момента е извън ринга заради контузия, не е коментирала случая.
Преди близо две години 74-годишният Alfred Mancinelli бе измамен с почти 1 милион долара от поне един измамник, представящ се за WWE звездата Alexa Bliss. Той загуби всичките си спестявания за пенсиониране, както и парите, предназначени за образованието на внучката му.
Кечисти като Liv Morgan вече са използвали социалните мрежи, за да предупреждават феновете за подобни измами.
През април 2022 г. Morgan написа в X:
„Хора, получих толкова много имейли с ужасяващи истории за хора, които създават фалшиви профили и имейли, представят се за мен и искат огромни суми пари. Това наистина много ме натъжава. Моля ви, не използвайте името ми, за да мамите хората и да им взимате трудно спечелените пари. Моля ви, моля ви, моля ви.“