Mason Rook се готви за най-големия мач в кариерата си в WWE, но преди да се изправи за NXT Championship, той коментира дискусиите около физическата си форма.
След като стана претендент №1, Rook гостува в Busted Open Radio, където Bully Ray го попита дали физическата трансформация на кечисти като Bronson Reed е повлияла на начина, по който гледа на собственото си тяло.
Rook обясни, че именно размерите, външният му вид и уникалността му са му помогнали да стигне до WWE, макар да не е сигурен дали само тези качества ще бъдат достатъчни, за да се утвърди на най-високо ниво.
„Мисля, че всичко е индивидуално и зависи от конкретния човек. Очевидно размерите ми, външният ми вид и това, че съм различен, са нещата, които ме доведоха дотук. Но сега, след като вече съм тук, не знам дали това е достатъчно, за да се задържа.“
Rook отбеляза, че е виждал много кечисти да пристигат в NXT или WWE с определена физика, а след това значително да променят телата си, но според него пътят на всеки е различен.
„Виждам кечисти, които пристигат в NXT или WWE по един начин, а след това преминават през период на промяна. Но отново – всеки е различен.“
Rook призна и че би искал да свали няколко килограма, но не иска този процес да заличи нещата, които го отличават.
„Бих ли казал, че искам да сваля няколко килограма? Разбира се. Не отричам това. Но отново – уникалността и стилът ми са това, което ме доведе тук, и бих искал да вярвам, че именно те ще ми помогнат и да остана.“
След победата си в Triple Threat мача Mason Rook ще се изправи срещу Grayson Waller за NXT Championship.
Този мач в крайна сметка може да покаже дали визията, която помогна на Rook да стигне до WWE, може да го изведе и до шампионска титла.