Kota Ibushi е решен да се завърне на ринга, след като миналата седмица претърпя успешна операция.
44-годишният Ibushi счупи бедрената си кост по време на мач в AEW през октомври 2025 г. След първоначалната операция той вече е преминал през още две последващи интервенции. Миналата седмица бе подложен на нова операция, при която пластините в крака му бяха заменени с по-здрави.
Днес Ibushi публикува нова информация за състоянието си и заяви, че е решен да се върне на ринга, независимо колко време ще отнеме възстановяването му.
Във видеото, което публикува, Ibushi първоначално заблуди феновете с мрачен тон, като заяви, че завръщането му на ринга е „почти невъзможно“. Той каза, че операцията е минала успешно, но евентуално завръщане в кеча би било прекалено рисковано и при нова контузия би могло да застраши качеството му на живот.
Ibushi дори заяви, че вече не усеща същата мотивация да се завърне, както преди. Малко след това обаче смени тона и с по-добро настроение обяви, че е „напълно възстановен“ след операцията.
Въпреки че кракът му все още е в тежко състояние, Ibushi увери феновете, че е по-решен от всякога да се върне на ринга.
„Напълно съм възстановен само два дни след операцията! Въпреки че завръщането изглежда безнадеждно, аз със сигурност ще се върна на ринга.
Не знам колко години ще отнеме, но никога няма да се откажа. Кракът ми обаче е в доста лошо състояние, затова вече няма да се натоварвам толкова много, колкото преди. Поради тази причина може да не успявам да публикувам видеа толкова често.“
Не е ясно дали в първата част на видеото, преди да разкрие, че се шегува, е имало и известна доза истина.
По-рано през 2026 г. Ibushi претърпя и друга процедура, след като винт в крака му се бе разхлабил.
Kota Ibushi получи контузията по време на мач срещу Josh Alexander, записан за епизода на AEW Collision от 11 октомври 2025 г. Той вече отсъства от ринга почти година.
Контузията продължи поредицата от здравословни проблеми за Ibushi, който преди години бе смятан за един от най-добрите кечисти на ринга в света, но през последните след това кариерата му бе сериозно затруднена от травми.
Ibushi се присъедини към AEW през 2023 г., а през август 2025 г. обяви, че е подписал нов двугодишен договор с компанията.