Бележка на редактора: Материалът съдържа споменавания на сексуално посегателство.
В първото си медийно интервю, посветено на ситуацията, Janel Grant заяви, че изпитва „прошка“ към Vince McMahon въпреки предполагаемото насилие от негова страна.
Grant, която досега е правила само ограничени публични изказвания, откакто името ѝ попадна в центъра на вниманието, даде интервю за POST Wrestling, съсредоточено основно върху това какъв човек е тя и как е стигнала до този етап от живота си.
По думите ѝ емпатията винаги е била нейна „суперсила“ и ѝ е помогнала да премине през случилото се. Grant заяви, че McMahon не заема място в мислите ѝ, въпреки че все още мисли за събитията, довели до първоначалната публикация на The Wall Street Journal относно нейното NDA — споразумение за неразкриване на информация.
На въпрос какво изпитва към McMahon в момента, Grant отговори:
„Прошка. Не знам как по друг начин да го опиша, освен че това е нещо, което не заема място в съзнанието ми. Дори изпитвам емпатия, защото по един странен начин — и това са две крайни противоположности — поредицата от събития, които доведоха до публикацията на The Journal, каквито и да са били те, повлияха и на него.
Има толкова много хора, замесени във вземането на решения, че просто не мога да седя и да обработвам всичко това.
Вместо това мислите ми са за поредицата от събития и решения, които доведоха до анонимните имейли или до историята на The Wall Street Journal, както и за всичко, което се случи след това. Именно това заема мислите ми.“
През 2022 г. за първи път бе съобщено, че McMahon се е съгласил да плати 3 милиона долара на бивша служителка на WWE, по-късно идентифицирана като Grant, с която според информацията е имал предполагаема „афера“.
През 2024 г. Grant заведе дело срещу McMahon и WWE, обвинявайки го във физическо и емоционално насилие, сексуално посегателство и сексуален трафик. Тя също така твърди, че McMahon е изплатил само 1 милион долара от договорената по NDA сума.
Делото доведе до оттеглянето на McMahon от WWE и компанията майка TKO Group.
Grant разказа още, че когато историята започнала да излиза наяве през 2022 г., първият ѝ инстинкт бил да попита дали McMahon е добре.
„Зададох на адвоката един въпрос, на който не знам дали някога получих отговор. Казах: ‘Той добре ли е?’. Защото си помислих, че ако аз веднага съм се почувствала така, сякаш може би вече не искам да съм тук, сякаш светлината в живота ми може да угасне, защо и той да не се чувства по същия начин, ако нещо предстои да бъде разкрито“, заяви тя пред POST Wrestling.
В интервюто Grant разкри също, че предполагаемото насилие от страна на McMahon не е първият случай на сексуално посегателство, който е преживяла.
Като дете една от най-големите ѝ страсти била ездата. Grant разказа, че когато била на 11 или 12 години, възрастен мъж, работещ в конюшнята, я притиснал в ъгъла и я докосвал по неприемлив начин.
Мъжът запазил работата си, а на Grant било казано просто да стои далеч от него. Така тя била принудена или да търпи присъствието му, или да се откаже от нещо, което обичала.
„Осъзнах, че ако кажа нещо, животът ми ще стане още по-лош“, каза тя.
Делото на Grant срещу McMahon премина в частен арбитраж през това лято и оттогава няма нова информация по случая.
Grant се превърна и в застъпник за реформи по отношение на NDA споразуменията и наскоро получи наградата Advocacy in Action от Connecticut Alliance to End Sexual Violence.
POST Wrestling отбелязва, че McMahon, който отрича твърденията на Grant, не е отговорил на молбата им за коментар по материала.