Завръщането на Drake Maverick на ринга не означава, че той вече не е част от WWE.
Използвайки старото си име от TNA — Rockstar Spud — Maverick се завърна към активна състезателна дейност този месец, когато участва в шоу на PROGRESS Wrestling. Това бе първият му мач от близо пет години.
Участията му за PROGRESS накараха феновете да се запитат дали Maverick все още работи зад кулисите в WWE. Той внесе яснота по темата снощи, като отговори на фен в X и разкри, че в този момент е бил зад кулисите на Raw.
„Здравейте, все още работя в WWE като сценарист/продуцент. Всъщност днес съм на работа“, написа той. „Благодаря за много милите думи. Имам възможност да правя точно това [да помагам на всички да стават по-добри], но в момента го правя от другата страна на камерата.“
Maverick преди бе екранен персонаж в WWE, като се състезаваше на ринга и изпълняваше роли като мениджър и General Manager. Той бе освобождаван от компанията на два отделни пъти, преди да бъде върнат през 2022 г. в настоящата си роля.
По време на участията си за PROGRESS Maverick победи Dave Mastiff и Sha Samuels.
Въпреки работата си зад кулисите, Maverick все още не се е отказал от идеята един ден отново да се появи пред камерите на WWE.
В интервю със Simon Miller той разкри, че участията му за PROGRESS са били уговорени само няколко седмици предварително. Maverick също така заяви, че все още има амбицията един ден да бъде част от главния мач на WrestleMania — независимо дали като кечист или в друга роля.
„В главата си все още искам това [да бъда в главния мач на WrestleMania]. И според мен все още има начин“, каза той.
Но има и други начини да бъдеш част от главния мач на WrestleMania. Можеш да бъдеш мениджър. Можеш да се намесиш. Не е задължително да си един от двамата главни участници.“