По време на епизод на The Nikki & Brie Show, Brie Bella даде нова информация за възстановяването си от контузия.
Bella счупи лопатката си на SummerSlam 2026 и вече е два месеца във възстановителния процес. За щастие тя успя да избегне операция и получи ориентировъчен срок от 3 до 6 месеца, преди да може да се завърне на ринга.
Bella заяви, че се чувства добре и силна, но няма намерение да прибързва. По думите ѝ тя все още не усеща, че завръщането ѝ е особено близо.
„Все още мисля, че до завръщането ми на ринга има доста време, за съжаление. И само да знаете — вече не съм от хората, които ще прибързват с подобни неща.
За мен първо е важно костите да зараснат напълно. След това трябва да се върна към правилния тип тренировки и да укрепя тялото си. После идва връщането към тренировките на ринга и да се уверя, че работата ми там отново е на нужното ниво.
Не искам повече да изглеждам ръждясала на ринга. Искам всичко това да е изчистено, преди да направя завръщането си, но ще ви държа в течение.“
Към момента на записването на подкаста Bella току-що е преминала CT скенер, за да бъде проверено как протича възстановяването. Тя все още не е имала резултатите, като ѝ е казано, че те ще бъдат изпратени на WWE, откъдето ще я информират какво показва изследването.
В момента Bella има разрешение само за базови упражнения и няма право да вдига нищо по-тежко от 5 паунда (около 2,27 килограма)
„Все още нямам разрешение да правя упражненията, които бих искала. И ще призная, че понякога дори когато просто затварям прозорец, получавам доста силни спазми или остри болки.
Все още съм много внимателна да не вдигам нищо по-тежко от 5 паунда. Нямам разрешение да вдигам повече от това и съм много стриктна в това отношение.
Засега продължавам с физиотерапия три пъти седмично и правя, поне за човек като мен, най-базовите възможни упражнения. Основната ни цел е да укрепим мускулите около лопатката.“