Кеч общността скърби за загубата на любимеца на хардкор сцената Jeff Cannonball, който почина в четвъртък, 8 октомври, на 39-годишна възраст след битка с ALS.
Кечистът и пънк рок музикант с истинско име Jeff Guerriero публично разкри диагнозата си през май 2025 г. Съпругата му, кечистката Terra Calaway, съобщи тъжната новина с емоционално послание, като разкри, че той е починал спокойно около 2:00 ч. през нощта, малко след като е гледал любимата си комедия Dirty Work.
Calaway го описа като най-забавния и харизматичен човек, когото някога е познавала, и обеща всеки ден да почита паметта му, докато отглежда малкия им син Milo.
Cannonball започна кариерата си в кеча през 2010 г. и изгради сериозна фен база на независимата сцена, като се състезаваше за промоции като Game Changer Wrestling и Major League Wrestling. Той се превърна и в едно от основните имена на H2O Wrestling, където два пъти спечели Danny Havoc Hardcore Championship.
Пълното изявление на Terra:
„В сряда вечерта срещу четвъртък сутрин пуснах Dirty Work по телевизията, за да разведря настроението след тежък ден. Norm Macdonald и Artie Lange във филм, режисиран от Bob Saget. Любимият филм на Jeff, с двама от тримата комици, които той смяташе за най-забавните хора на планетата — Norm и Don Rickles. Липсваше само Tom Green.
Когато Norm почина през 2021 г., Jeff каза, че най-забавният човек на планетата вече го няма. Грешеше.
По-малко от час след края на филма, в четвъртък, 8 октомври 2026 г., около 2:00 ч. сутринта, най-забавният човек на планетата си отиде.
Jeff Guerriero — най-забавният, най-остроумният и най-харизматичният човек, когото някога съм имала привилегията да познавам, камо ли да се омъжа за него, да прекарам 10 години с него и да създадем негово малко копие в лицето на сина ни Milo — почина след битката си с ALS.
Влиянието му върху приятелите му, общността му и света е безкрайно. Jeff Guerriero и Jeff Cannonball ще живеят завинаги.
Ще скърбя за него всеки един ден от живота си, като същевременно ще почитам паметта му, отглеждайки син, с когото той би се гордял безкрайно. Душата и сърцето ми са разбити непоправимо.
Обичам те, Jeff. Десет години не бяха достатъчни, но това са години, които ще ценя завинаги. Във всяка времева линия, във всяка вселена, във всеки живот бих направила всичко отново, стига това да означава, че ще имам това време с теб.“