Аз съм виждал стаи на путки, в които има много повече окултизъм отколкото при тези в хижата, тия са пълни джабронита в това отношение. Нито една от тях не е член на секта, нито се занимават с вещерство, а някои дори не се занимават и с будизъм, пък дори да си имат фигурки на Буда, капани за сънища, медени пирамиди и куп други подобни щуротии. Само казвам, че понякога хората се зарибяват по такива неща от чисто суеверие, друг път от кич, не казвам, че Калушев и ко не са били секта или нещо подобно.
Но дори да са били, това да се самоубиеш в техните кръгове се счита за лоша карма. Японците са по тези неща със сепукотата, но чистите будисти няма да посегнат дори на паяк, понеже така си сипват върху кармата. Със собствения живот е същото, понеже той е даден за да си изкупуваш стара карма, чрез самоубийството ти се отказваш от шанса да го направиш.
Най-логичното обяснение е, тези хора да са били част от някаква мрежа за контрабанда. И връзката с Мексико и това че се намират на граница, разполагат с техника, оръжие и дронове които могат да пренасят 100 кг по-скоро насочват в тази посока. Това, че в този период има някакви акции и в Сърбия, също по-скоро накланя нещата в тази посока. Или някой се опитва да овладее канала и премахва конкуренция, или някой се е осрал по веригата и така го наказват.
Излишно е да казвам, че въпреки че като участник в "Кой е убиецът" два пъти съм разкривал топ мистериозни престъпление, то познанията ми по криминология не трябва да се надценяват, като цяло съм бай хуй и нямам претенции че "МОЯТА ВЕРСИЯ Е ИСТИНАТА И ПОЛИЦИЯТА СА ГЛУПАЦИ" или нещо подобно. Така или иначе едва ли истината ще се разбере, само можем да си чешем езиците и да спекулираме.