Велик и паметен край на една от най-невероятните кариери в историята на кеча. Ето така се прави наистина запомнящо се пенсиониране. Не мисля, че някога съм гледал по-емоционално и силно изпращане на кечист. Всичките кечисти от миналото (без Nakamura...) се появиха, Ospreay, Shibata, Omega, Ibushi, Naito, Jay White, Mutoh, Fujinami... Просто перфектно замислено и реализирано. Мачът им беше страхотен, за мен дори обективно най-добрият за вечерта и от гледна точка на качество, а като всичко - едно от най-добрите неща, които съм виждал. Tanahashi успя за последно да направи едно силно представяне на ринга като babyface, Okada също беше на топ ниво и беше супер добър детайл как накрая обърна от AEW образа си към старата си същност, за да победи Tanahashi, след като Tana изрита от ДВА чисти Rainmaker-а. Силни бяха и tribute-ите към Shibata и Nakamura в мача. Е, накрая ми се искаше Tanahashi да отмъкне някак победата, но и така се получи още по-перфектно. Okada изравни вечния си съперник в срещите им на Wrestle Kingdom, точно на юбилейното издание и десет години след последния им сблъсък в Tokyo Dome. Евала за всичко на Tanahashi. Няма и няма да има втори като Асото. Най-великото пенсиониране в историята на може би най-великия за всички времена. ACE FOREVER!
Tsuji правилно спечели титлите, самият мач беше много добър, макар и не MOTYC. Общото впечатление ми е, че цялото шоу (закономерно) беше центрирано върху финалния мач и момент на Tanahashi и просто останалото бледнееше пред него. Като цяло финалните минути бяха доста добри, набраха скорост и беше интересен момент как Yota спечели с Boston crab-а. Отново продължавам да твърдя, че reign-ът на Takeshita беше напълно безсмислен, но дано оттук стабилизират booking-а и започнат да градят нещата около новите лица.
Aaron Wolf с много добър дебют - ето това беше един от значимите моменти на шоуто. Публиката доста му се изкефи, самият той показа силни похвати от джудото на ринга и със сигурност им се получи историята срещу heel-а в лицето на EVIL, който да го издигне. Засега поне покри първия си тест, нека му дадат още време и може да стане един от главните хора в компанията не след дълго.
Четворният junior мач за мен беше изпусната възможност да направят нещо интересно на шоуто с дивизията. Твърде кратък сблъсък, с доста намеси, въобще една от слабите точки на шоуто.
5v5 мачът беше добър. War Dogs показват добра химия с бившите членове на LIJ. Интересен момент с това как Jake Lee се обърна срещу бившия си стейбъл. Andrade също стоеше на ниво, ще се радвам да го виждам по-често в NJPW.
Syuri vs. Kamitani беше най-добрият мач в ъндъркарда. Получиха достатъчно време за тази позиция в карда и оправдаха доверието на компанията изобщо да им дадат този спот, предвид по-ограничения брой срещи. Syuri заслужава да носи титлите, макар и неясното бъдеще като цяло на STRONG отличията.
Rambo мачът беше... хаотичен. Набутаха толкова хора в мача, че просто е трудно да се направи качествено такова нещо. Доволен съм все пак, че Sabre отбеляза туша, надявам се, че утре с Oiwa ще станат двойни шампиони, след като победят и KOB.
Цялостно, шоу, което ще бъде запомнено с лебедовата песен на Асото. Поздравления за NJPW, Tanahashi и всички замесени в този толкова велик и емоционален момент. Не мисля, че е възможно кечист да има по-добро пенсиониране от това. Както и никога няма да има нов Tanahashi в историята.