Не беше лошо филмче, забъркан хайст филм, за съжаление от първата вълна римейкове. Забавен е, но не ми попада в класацията, даже сигурно нямаше да го сложа и в топ 10.
Малко съм пристрастен към този период от историята. Сталинград е нещо, за което не се говори много-много в днешно време, а трява. Напълно е възможно това да е най-кървавата битка в модерната история на човечеството. Филмът отива на страната на драматизацията, естествено, но това не му пречи да е итнересен. Проследява легендарният снайперист Василий Зайцев по време на битката при Сталинград и дуелът му срещу злият немски снайперист, изигран майсторски от Ед Харис. Има заплетена любовна история и политическа драма, въобще удря по всички струни. Няма да спойлвам края, но дефакто съдбата на Зайцев и въпросната медицинска сестра е много по-интересна, отколкото я представят във филма.
🤣 Мена Сувари и Тим Рот във филм за мускетари, не мога... това или е много добро, или поредната тролня от @Rain
Имал съм няколко шанса да го гледам и винаги съм пропускал. Доколкото знам е римейк на филм от 60-те. Сюжетът също ми напомня много на It's a Mad, Mad, Mad, Mad World. Сигурно е забавен, мисля, че имаше още филми в този жанр.
Това говно го гледах на кино като излезе. Беше забавен на първи прочит, но сега като се сетя и е пълен ужас. Поне сме с доктор Грант, а не с кринджаря на Джеф Голдблум (всичко е хасо, брат)
Огромен фен съм на Пайовете, гледал съм ги всичките, straight to DVD филмите. Ако класацията беше топ 10, сигурно щеше да влезе, но какво да правим.
Гледал съм го само веднъж, но много ми бръкна в главата. Кара те да се съмняваш в историята на главния герой по много начини, адски е забъркан. Не правят такива филми вече, за съжаление. 90-те имаше още няколко с подобен сюжет, сещам се за Fisher King, примерно. Може да го изгледам пак скоро, не си спомням много, освен че Спейси твърдеше, че е извънземен, Джеф Бриджис беше психологът му и му слушаше глупостите. Но колкото по-дълго продължава филмът, толкова по-убедителна става историята.
Много се чудех дали да го сложа в класацията. Тази и първата Мумия бяха абсолютни блокбъстъри. Първата като че ли беше по-гнусна, втората е леко по-комедийна. Някакси върви по тънката линия между хорър и приключение. Като пиша и ми се гледа чак. 😄 Напомня много на Индиана Джоунс без политическите глупости. Жалко, че убиха кариерата на Брендън Фрейзър бързо след това, имаше какво още да предложи.