Наваксах последната седмица с комиксите по Междузвездни войни на Артлайн. Колекцията е подбрана доста качествено и повечето книжки са монго добри. Преводачът е супер запален фен и продговорите му всеки път са злато.
Не ми се пише ревю на всичко така че по ред на номерата:
Дарт Вейдър: Тъмен ситски лорд - перфектна история в четири тома. Много добре бяха направили образът на Вейдър - жесток злодей, в който малко по малко умира всичко човешко. Това засега са ми лобимите от цялата поредица.
Оби Уан и Анакин - между епизод 2 и 3, ако не бъркам. Доста приятна история се беше получила.
Междузвездни Войни - поредица, която проследява историята между епизод 4 и епизод 5. В Колекцията са първите две арки - бих казал, че и двете са супер. Не знам как е продължила нататък, но е запчнала с мега добри истории.

Принцеса Лея - тук вече не бях толкова доволен. Не беше лоша поредица, но не беше и кой знае какво. Откровено казано, ми беше посредстевна.
Ландо - По-добре от при Лея, но и тук не беше нещо "уау".
Соло - Хубава историйка за Хан, но на моменти ми доскучаваше. Някъде на нивото на Ландо или може би с една идея по-добра.
Вейдър - това вече е нова поредица (не е първата, за която писах) и е за времето между епизод 4 и епизод 5. Не е никак лоша, но нещо ми липсваше, за да стане наистина добра. И самият образ на Вейдър не се е получил толкова добре, колкото трябва. Не е такова страшилище, с каквото сме свикнали.