Изгледах за няколко дни Marvels, Капитан Америка 4 и Тъндърболтс. Винаги съм бил маниак на тема супергерои и едно време не пропусках филм, а специално Марвел вселената я следях фанатично с всички малки подробности около нея. Отмъстителите IW и Endgame не знам колко пъти съм ги гледал - но са абсурдно много.
За съжаление новите политики на Дисти тотално убиха продукта. Не просто го убиха, те го смазаха - никой вече не го ебе за глупостите им. Сериалите на платформата им са негледаемо малоумни. Зорлем си причиних някои от тях и повече нямам желание да прибягвам към такъв мазохизъм.
Стигна се до там, че в един момент вече спрях да гледам и филмите, а тия трите изобщо ги бях отебал. Сега, така и така съм пуснал Дисни плюс за месец, реших да си наваксам.
The Marvels - дразнещо, тъпо, лигаво филмче, чиято ауидотария явно се предполага да са 10-12 годишни момиченца. Защото тая тъпотия никой нормален човек иначе не би я харесал. Имаш поредната (вече станала задължителна за новата M-SHE-U) дразнеща мърла, която що да не спаси половината вселена, докато си денси и си прави яките тийн-работи. Бих казал, че е боза, ама не искам да обиждам бозата.
Captain America 4 - това беше просто посредствен филм, не мисля, че беше крайно зле. Не, че и него не са го убили феновете и като бокс офис и като оценки, но чак толкова зле, колкото Марвелките, не беше. В интерес на истината, не беше и крайно дразнещ с woke шитни, очаквах повече. Но беше скучен, което е най-лошото за един комерсиален филм.
Тъндърболтс - това, въпреки, че беше поредният флоп в бокс-офиса, минаваше за някакъв силен филм на Марвел. Не знам защо - според мен си беше просто приличен и нищо повече. Имаше някакви забавни неща, но като цяло си беше и той доста постен. Това, което мога да отбележа - качествен злодей в лицето на Джулия Люйс-Драйфус, която винаги си е класа и в тоя филм успя да блесне при все типично плоският персонаж, който й бяха дали. Също и няколко добри включвания от Себастиан Стан, който напомни защо едно време тия филми бяха наистина ЗАБАВНИ. И като цяло това е. Вярно, че на фона на предишните две полюции и това си е нещо, ама чак пък да го пишем големия филм - няма нужда.
И така, наваксах с филмите от MCU. Благодарим на Дисни, че вкара "многообразие" и замени отвратителните бели мъже със самоуверени тийнейджърки от различен произход, че даде на чернокожи жени да режисират, че направи дамите да бъдат водещи в тази нова вълна от супергеройски филми. Жалко само, че не отчетоха подробността, че по принцип, освен тези неща, се предполага и лентите да бяха ИНТЕРЕСНИ. Ама нейсе, важното е, че някакво пухкаво индийче си денси и се забавлява.
Виждам и че за следващите големи проекти нещо пак ще се връщат към отвратителната белота на мъжките си режисьори 🙁 Щото зад новите Авенджъри пак ще са братя Русо. Дали е щото най-доходоносната им кокошка беше ритуално заклана? Не съмнявам се, те не са такива хора от Дисни... Лошото е, че вече конЮ е изтърван у рЕката и не виждам как отново ще направят тая вселена да е готина. Нито пък има кой знае какъв шанс от новите персонажи да излезе каквото и да е читаво. Виждам, че ще връщат старшините пак, щото то и тате може, и бате може, ама козата си сака пръч.