Снощи беше UFC 250 FREEDOM, което си беше историческо събитие, кой каквото ще да казва. Не знам откъде дойдоха критики към карда и бойците в него, едва ли не бил провал и прочее ... това за мен може да го каже единствено човек, който или бъкел не разбера от спорта или просто си е конкуренция и гледа да оплюе я Динята, я Тръмп. За президента винаги съм си казвал мнението - пълен дебил, но това не означава, че въпросното събитие не беше топ по всички показатели и че не беше мега стакнат карда, както подобава.
Diego Lopes е един от най-добрите бойци до 145 паунда, човекът включително имаше и мач за титлата. Този боец да ти е в откриващия мач - това говори достатъчно. Следя му кариерата още откакто не успя да вземе договор в DWCS и винаги съм му бил фен. В този мач трябваше да докаже, че все още е гладен за успехи и не се е отказал от това, да гони титлата и той го направи перфектно.
Бо Никал е от големите проспекти на ММА-я, тука записа още една поеда в първия рунд. Жалко, че падна от де Риддер миналата година и това малко му скапа инерцията, но Никал си е невероятен атлет и става все по-добър боец от година на година. Абсолютно шампионски материал и нищо чудно, ако запише още една-две победи, да го видим за титлата догодина.
Направо да мина на главните мачове, не че другите не бяха интересни, но знам, че няма кой да чете 😃
Алекс Перейра загуби и малко разочарова с това представяне, но истината е, че Сирил Ган си е топ страйкър, освен това си е наистина за тежка категория, а при близки като умение бойци, габаритите си казват думата. Перейра може и да си му е време вече да се отказва, човекът е на доста годинки, беше номер едно в два от най-тежките спорта на света - ММА и Кик Бокс, не виждам на кой има да се доказва. Дано да е имал акъл да поспести някой долар, а не да се бие до насиране по разни треторазрядни шоута.
Сирил Ган за мен си е точно шампионът в тая категория, но е ясно, че докато не мине мачът с Том Аспинал, винаги ще виси тая въпросителна. Дано се случи скоро, Том е много зле физически и е пълен резил, че разни дебили така го бяха освиркали, когато му спряха мача преди.
За МЕ - колосален мач, един от най-великите, които съм гледал. Гейджи наистина е пример за подражание, човек с желязна воля. Никога не е бил перфектният боец, както бяха машини като Джоунс, GSP и прочее, но има феноменално сърце и воля. След толкова години най-накрая е undisputed и то по такъв начин. Всичко го отписваха, водеше се, че Топуриа ще го сгъне за норматив, а какво стана.
Даже, ако трябва да съм честен, мачът трябваше да бъде спрян още когато докторът го каза - всички искат кръв и черва на ринга, а уж трябваше здравето да е на първо място. Не трябваше да го пордължават - тъпо направиха и че не послушаха лекаря, тъпо направиха и от щаба му. Победата се виждаше при кой отива и се виждаше ,че Илийката едвам се държи на крака.
Но така или иначе, велик ивент, който ще останеза историята като едно от най-големите, ако не и най-голямото шоу на UFC.