Напоследък доста неща се случват в ММА, но просто нямам време да гледам вече толкова 🙁 . Иначе си изскачат нови таланти, дивизиите се пренаредиха тежко.
Интересен факт от тия дни - Йоел Ромеро показа, че е нереален урод и на 49 години спечели в първия рунд ММА мач в някакви странни правила - ММА с голи ръце (което не разбирам много каква му е идеята, щото те така или иначе тия ръкавици са по-скоро да ти пазят ръцете отколкото, че пазят кратуната на другия).
И тая седмица има голям боксов мач с участието на Даниел Дюбоа, а в UFC Стрикланд ще се бие с Чимаев. Тъй като и двамата са ми топ антипатични, даже не знам за кой да викам. Според мен Чимаев ще го убие за норматив, ма а дано не съм прав. Май в крайна сметка брадаткото е повече боклук от реднека.
Иначе следя отгоре-отгоре един нов формат - RAF. Много добре го правят - реално е по правилата на свободната борба, но мачовете не са на някакъв турнирен принцип а са си определени опонентите. Има много, монго интересни имена и от борбата, и от ММА-я. Хубавото е, че целите шоута си ги пускат директно в ютуб за такива като нас, защото засега май имат тв сделка само в Щатите. Дано да успеят, защото е много добро, а и борбата от доста време имаше нужда от истински профи мачове.