vasko1234, толкова го игнорираш, че наспами два форума как не му обръщаш внимание. Стига развалял темите.
STARRCADE, Тухел го ценя доста повече от останалите треньори на това световно, не отричам, но трябва да се спомене, че прекалено много залага на физиката пред всичко друго. Може и да му помогне впоследствие, кой знае, особено срещу по-сериозните отбори, но срещу отбори от тип Гана няма как да не се получи грозноват футбол. Халфовата ти линия е съставена от Райс и Андерсън, които сами по себе си са добри играчи, но няма как някой да ми каже, че един от тях е по-добра осмица от Коби Мейну. Бековете пък да не говорим. Нито Люис Хол извика, нито Люк Шоу (който стартира всеки мач от сезона във ВЛ и няма как да не е по-силна опция на левия бек от Джед Спенс), нито Трент, който можеше поне да е опция на скамейката. Контузва се Ливраменто, извика... Чалоба, за да може Куанса да отиде на бека. Прекалено предпазлив ми е този подход. Иначе, откъм тактически стил, играта им е избистрена - при владение на топката има две крила, стоящи високо и широко по тъча, халфове атакуващи от втора позиция, един бек оформящ тройка в защита, друг навлизащ навътре, но срещу Гана се оказаха крайно предвидими и статични. Липсва малко динамика. Ако класата на съперника беше по-голяма, щеше да е по-разбираемо, но трябва да имаш повече варианти срещу нисък блок. И все пак вероятно ще си спечелят групата, така че на този етап не трябва да се притесняват. По-страшното ще е ако някой от силните им поведе и им се наложи да търсят изравнително попадение. На пейката имат един Рашфорд, който даже е необяснимо защо е резерва на Гордън отвъд "пресата", а Сака не вярвам да остане още дълго резерва на Мадуеке, та от втория ще се очаква промяна напред ако се закучат нещата, което дълбоко се съмнявам да сработи. Бековете са предимно дефанзивни профили, даже направо са си централни защитници, та от тази гледна точка няма как да има сериозна промяна. За мен някои неща са леко недообмислени, въпреки че разбирам, че целта най-вероятно е пълно постоянство навсякъде по терена дори и при контузии/умора/наказания.
Дотук Франция изглеждат най-плашещо. Аржентина не са далеч заради Меси, но липсата на типични крила може да е проблем в по-късен етап от турнира. Испания би трябвало вече да вдигнат нивото. Не съм фен на треньорчето им, тъй като смятам, че в определени сблъсъци не реагира добре със смените си (най-очевиден пример е мачът с Германия от европейското), но определено има чудесен баланс и там, така че би трябвало да се представят солидно. От началото, поради някаква причина, ми мирише на успех за Англия, но не всичко е цветя и рози там, та да видим.