Класацията ми отново е фенска и отразява горе-долу какво съм гледал по това време (бил съм на 13). Не ми харесва да правя някаква ревизионистка история, все едно да си пренаписвам спомените. 😄 Естествено, важи само за години, от които имам съзнателни спомени.
Този филм ако не ми бяхте казали, че го е режисирал Линклейтър, нямаше да позная никога. Не знам дали е имал кино премиера, може и да е имал. Помня как стоях до късно и го гледах по MTV една вечер, защото му правиха нещо като телевизионна премиера. Имаше маса реклами в предходните седмици. Първият ми досег с Джак Блек и глупостите му. Дефакто най-добрият му филм, другото е основно повърня, като изключим Tenacious D. Има нещо готино в тази епоха, защото старата музика, от рода на Пърпъл, Мейдън, Зепелин, Сабат и т.н. още не си беше отишла напълно, а новата вълна тежка музика си беше стабилна все още. Сега някой ако тръгне да прави такъв филм точно с тази музика, би било крайно грохнала история. Сюжетът е простичък, има готини бъзици, Джак Блек е общо взето в пика си, а децата актьори се справят отлично. Забавна комедийка, трябва да си я пусна отново.
Бих се ограничил само с оригиналния филм. Двойката не беше лоша, но им личеше, как започват да изплискват легена. Тук съвсем са го изплискали и нито Чарли Шийн, нито Лесли Нилсен успя да спаси филма. Без братята Уейанс някакси не е същото. Отделно, че пародиите спряха да бъдат хорър и просто се отнесоха в някакви пълни глупости. Не знам, средна работа ми е. По спомен, даже не бях разбрал, че е излязъл на кино. Някой ми го даде на диск и бях изненадан, че въобще съществува.
Скалата, преди да почне да си мисли, че пръдните му миришат на рози и Шон Уилям Скот на върха на славата му, докато още се снимаше в готини филми. Кристофър Уолкън също беше доста добър в ролята на злодай. Розарио Даусън винаги ме е кефила, но ако я извадим от филма, няма да се смени нищо. Гледах го наскоро, сюжетът е абсурден, но си заслужава. Един от най-забавните приключенски филми, които съм гледал. Също така е пълен с култови моменти, особено частта с плодовете и бойните умения на Шон Уилям Скот.
Също го гледах на кино като излезе. Не си спомням нищо от сюжета. Майкъл Кларк Дънкан е абсолютно попадение като Кингпин. Не знам как не са го каствали отново след това, пълна загуба. Останалите част от филма май е чисти говна, наистина не помня. Имаше една сцена, където Деърдевил имаше суперсили още от лапе и биеше другите лапета с паркурни изпълнения. 😑
Мазаляк ми е тоя филм. Не е най-добрият на Шейдиак и Кери. Не знам какво повече да кажа за него. Гледал съм го един път както трябва и после само по случайност, ако са го давали по телевизията. Някъде по това време подобен тип филми изгубиха релевантност.