Всъщност повечето му филми бяха доста добре направени, мисля, че съм ги гледал почти всички. Както казах - за времето си бяха нереално интересни, защото още не беше модерно всеки ляляч да си има влог, телефоните не бяха като сега и да видиш филм, в който така силно се критикуват дадени социални аспекти от живота в САЩ си беше WOW.
И бяха и много влиятелни тогава - Фаренхайт 9/11 му е може би най-известния, но също така Capitalism: A Love Story вдигна много шум, Where to Invade Next беше доста популярен ...
Като цяло харесвам такъв тип документалистика и не бих си обърнал езика, за да кажа нещо против Мур. Има един такъв момент, че най-големият аргумент срещу филмите му е, че те съществуват изобщо. Ако всичко, което описва, беше вярно, просто нямаше да ги допуснат 😃 , но разбирам и защо човек в някакви теми може да е краен. И Оливър Стоун така в един момент изплиска легена, Стивън Кинг също (двамата в различни посоки) ...
STARRCADE Винаги е бил духач на Демократическата парти
Не знам кое от всичко визираш с това, но към момента ситуацията в Щатите е такава, че нито един адекватен човек не може да се обърне с добро към случващото се при републиканците, тотално превзети от МАГА и идиотизма на Тръмп. Може би извън страната е ОК, където зависи какво гледаш, но в Щатите трудно ще ги излъжеш, че всичко им е супер и живеят пребогато, мирно и щастливо, при абсурдите, които се случват там всеки ден.
Така че доста хора могат да минат за "духачи" на демократите в това отношение. Ще ми се да не се засилва махалото на другата страна, където всички бели мъже трябва да бъдат затворени в лагери и вкарвани в газови камери, но човешкото съзнание обикновено е такова - или тия, или ония, няма средно положение :S .