Изненадвам се, че само аз съм гласувал за него. Изглежда, че това ще е тематиката в тая класация. Отново клоним към slice of life, въпреки че не е точно такъв филм. По-скоро бих го описал като бавна, атмосферна комедия. Главният герой е пълен нърдак и аутяга, който живее в малък град в Айдахо. Историята започва, когато баба му, с която той и брат му живеят, се пребива докато кара мотокрос по някакви дюни. Пристига чичо му Рико да ги наглежда, но бързо разбираме, че е пълен мазник, който ходи от врата на врата и продава някакви скам продукти. Отделно има някакъв Ал Бънди синдром и постоянно говори какъв футболист е бил в даскало. Останалата част от филма е как Наполеон си намира приятели и даже става популярен, въпреки аутистичните си изпълнения. 😄
Нещото, което прави филма за мене са страничните ситуации, които отново хващат периода и животът в малък град перфектно. Имаме скамове от врата на врата, както вече споменах, РЕКС-КУОН-ДО, което няма да ви спойлвам какво е 😄 , зората на запознанствата по интернет/кетфишинга, зациклилата култура в даскало тип "ти си нърдак, аз съм популярен, айде да се бием". Вероятно пропускам някои неща, но просто всяка сцена е прекалено странна и дебилна, за да я опиша тук.
Щях да гласувам за него, но не съм го гледал. ☹️ Един от малкото на Скорсезе, които съм пропуснал. Знам, че е адски добър и дефакто е първата силна роля на ДиКаприо с този режисьор (Бандите е страхотен филм, но не заради ДиКаприо). Запознат съм с историята на Хауърд Хюз и филмът е вероятно как ДиКаприо бавно полудява до неузнаваемост.
Като гледам другите неща в класацията, бая са ни глезили с касови филми - Спайдермен 2, Ван Хелзинг, Александър, Аз Роботът, Джейсън Борн. Можем да говорим каквото искаме за качеството на въпросните заглавия, но е факт, че такива филмови събития няма в днешно време. Има някаква дързост и риск все още в тези филми, авангардност, ако щете, въпреки че са с огромни бюджети.