Едновременно най-повдигащия и най-сдухващия филм, правен някога. Мислех, че е някаква женска простотия и не го гледах като излезе. Години по-късно ми попадна по някой филмов канал и останах втрещен. Не е кой знае колко комплексна история, но е направено така, че очакваш едно нещо, а после събитията те удрят като товарен влак. За капак главната героиня се играе от Хилъри Суанк, известна с по-весели бойни филми като Карате Кид. Филм, който те кара да чувстваш неща, дори да си циничен нещастник като мене. 😄
Шонката на смъртта! Не знам защо не пуснах за него, стори ми се прекалено голяма простотия, за да го наредя с разни други класики. Филмчето е топ, зомби комедия, която си е типично английска. Включва всякакви стереотипи от онова време и е пълен със всякакви глупости. В крайна сметка е някаква метафора за това как хората си изоставят приятелите, като влязат в някаква сериозна връзка, или се оженят... или не съвсем, съдейки по края на филма. Ако сте фенове, препоръчвам да изгледате цялата трилогия с кръвта и сладоледите, Hot Fuzz ме кефи много повече от този, World's End не съм го гледал, но е подобна ретардщина. Въобще, Саймън Пег и Ник Фрост имат основно попадения в кариерите си.
Скоти низнай! Ни му казвайти! Комедия, по-добра от всичките пайове и простотии, които излизаха преди и след нея. Главният сюжет няма да ви го спойлвам ако не сте го гледали, но ще ви кажа, че реализацията на главния герой е пълен култаж. Общо взето отиват в Европа да търсят любовта на живота му след това. Филмът се ебава зверски много с американците, които не разбират нищо от Европа и с европейците, които са просто някакви странни стереотипи, но успяват да откраднат всякаква сцена. Камеотата и страничните герои са култови до един - Мат Деймън се появява просто така да изпее песента за Скоти, Вини Джоунс е превъртял футболен хулиган, Луси Лоулес е някаква садо-мазо кралица, италианецът във влака не знам кой го играе, но е пълен култаж, имаше един надрусан тираджия, бой с роботи, зелени феи, мамата си ебало. За съжаление, до колкото знам, филмът излиза на загуба и проваля няколко кариери, което е супер странно. Вероятно е най-качествената тийн комедия, за цялото десетилетие, ако не и пикът на жанра.
Не го сложих, защото първата част е сериозно по-добра. Тук го избиват някакси на хонг-конгско кино, смесено с Ангелите на Чарли. Има моменти, особено сцените с Пай Мей, Майкъл Медсън също се справя отлично, но филмът идва някакси скучен в сравнение с първия. Освен това Тарантино многократно е казвал, че двете ленти трябва да са един филм. Как и защо са ги пуснали така, знае само Уайнщайн и вече никой не иска да го пита.
Mein Führer... Steiner... Steiner konnte nicht genügend Kräfte für einen Angriff massieren. Der Angriff Steiners ist nicht erfolgt...
DAS WAR EIN BEFEHL! DER ANGRIFF STEINERS WAR EIN BEFEHL!
baikiro Anchorman: The Legend of Ron Burgundy
Отново, може би пикът на този тип комедии. Уил Ферел не ми е забавен и всичко друго с него е пълна боза, но тук просто блести, заедно със всички останали в актьорския състав. Абсурдизмът е зверски добре направен, чак е нереално колко много мемета излязоха от тоя филм. Отделно съм огромен марк на Кристна Апългейт и всички нейни части 😊
Френчайзите и помиите на Емерих няма да ги коментирам особено. Станаха ми неприятни с годините. Хелбой си спомням, че го гледах на кино и ми хареса много, защото бях на 13, ама сега като се сетя и ми бие на зверска боза.